Anda Bukvić Pažin REDOVAN ČLAN

 Životopis

Anda Bukvić Pažin završila je studij anglistike i germanistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na istom je fakultetu 2012. i doktorirala, s temom ženskih dnevnika i autobiografija. Bavi se audiovizualnim i usmenim prevođenjem, ali u posljednje vrijeme ponajviše radi na književnim prijevodima.

Prevodi prozu i publicistiku s njemačkog i engleskog, i dobitnica je nagrade Ministarstva kulture Iso Velikanović za najbolji prijevod romana u 2018., za roman Manji smo boemi irske autorice Eimear McBride.

Redovito piše književne kritike i prikaze za književne i kulturne portale, i bavi se poticanjem čitanja i literaturom za najmlađe – najviše slikovnicama – iz teorijske, praktične i traduktološke perspektive.

Radi kao lektorica na Odsjeku za anglistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu te predaje kolegije iz suvremenoga engleskog jezika i prevođenja.

Članica je Upravnog odbora DHKP-a u trećem mandatu, 2022. izabrana za podpredsjednicu. Vodi i osmišljava niz prevodilačkih programa, okruglih stolova i tribina, među kojima ističe programe koji su usmjereni povećanju vidljivosti prevoditeljskog poziva te one koji su usmjereni razvoju publike i edukaciji. 

 Bibliografija

 Jezici

engleski  hrvatski njemački  hrvatski hrvatski  engleski

Kontakt

  • Zagreb