Marta Schwaiger REDOVAN ČLAN

 Životopis

Marta Schwaiger rođena je u Zagrebu  gdje je započela učiti solo pjevanje kod prof. Darije Hreljanović. Studij je nastavila  u Beču, na Vienna Konservatoriumu, gdje je i diplomirala u klasi prof. Roberta Fontanea. Tijekom studija usavršavala je vokalnu tehniku kod prof. Natele Nicoli i KS Elene Filipove. Pohađala je majstorske tečajeve kod Laurenca Cummingsa, Catherine Denley (Aestas musica), Annemarie i Gerharda Zellera, Luciane Serre, Delfa Menicuccia (Montalto Opera studio), Elene Filipove, Katie Borissove, Marianne Prizzon, Dunje Vejzović te Silvie dalla Benette. Svoj koncertni i operni repertoar izrađuje pod mentorstvom Ivane Lazar.

Nastupala je kao solistica u praizvedbi Requiema Srećka Bradića u koncertnoj dvorani V.Lisinskog u Zagrebu, na 47. Varaždinskim baroknim večerima s ansamblom Capella Zriniana, te na festivalu IPEW u Bjelovaru 2017. s biNgbang ansamblom i marimbistom Ludwigom Albertom. U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu debitirala je 2017. ulogom Barbarine u Figarovom piru. Na Muzičkom biennalu u Zagrebu 2017. kao solistica s Cantus ansamblom izvela je video-operu „An Index of Metals“  Fausta Romitellija pod ravnanjem maestra Adriana Martinollija. 

Završila je Bachelor studij prevođenja (njemački, ruski i hrvatski jezik) na Institutu za prevođenje sveučilišta u Beču (Zentrum für Translationswissenschaft, Universität Wien). Ruski kulturni institut u Beču dodijelio joj je stipendiju za usavršavanje na Državnom institutu za ruski jezik "A.S.Puškina" u Moskvi. Prevodi njemačke i ruske drame za Hrvatski radio i kazalište.


 Bibliografija

 Jezici

njemački  hrvatski hrvatski  njemački ruski  hrvatski

Kontakt