Tribina Litterarum translatio

U ponedjeljak 15. ožujka, u 18.00 sati, u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici „Bogdan Ogrizović“ (Preradovićeva 5), zbiva se još jedna u nizu tribina iz DHKP-ova ciklusa Litterarum translatio.

Spomenuta će tribina uslijed izvanrednih okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa biti priređena bez prisutnosti publikeTribina će biti snimljena i ubrzo će se pojaviti na YouTube kanalu DHKP-a.

U središtu pozornosti ovaj će put biti naša ugledna kolegica Tatjana Jukić Gregurić.

U razgovoru što će ga s uvaženom književnom prevoditeljicom s engleskog jezika i redovnom profesoricom na odsjeku za anglistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu voditi Sead Muhamedagić bit će riječi o osebujnim iskustvima što ih Tatjana Jukić Gregurić već godinama stječe kao prokušana književna prevoditeljica (poezija, proza, esejistika) i renomirana književna znanstvenica. U razgovoru će između ostaloga biti riječi o književnom prevođenju kao svojevrsnoj interpretaciji, o prevođenju s engleskog jezika s obzirom na njegovu pluricentričnost, o odnosu znanosti o književnosti i traduktologije itd. Tatjana Jukić Gregurić pročitat će nam i nekoliko odabranih ulomaka iz svojih književnih prijevoda.

Ovaj program se realizira u Godini čitanja, a financijski ga podržavaju Ministarstvo kulture i medija te Grad Zagreb.  


 Podijeli na društvenim mrežama