POZIV ZA BORAVAK U DHKP-ovoj REZIDENCIJI ZA KNJIŽEVNE PREVODIOCE I PISCE

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca (DHKP) raspisuje natječaj za boravak u DHKP-ovoj rezidenciji za prevodioce i pisce u Zagrebu, u razdoblju od 20. travnja do 31. prosinca 2022.


Rok za prijave: prijave za 2022. primaju se do popunjenja kapaciteta

Adresa za prijavu: ured@dhkp.hr 

Prvi DHKP-ov rezidencijalni program namijenjen je književnim prevodiocima koji žive izvan Hrvatske i prevode hrvatske autore na strane jezike i stranim piscima čija se djela prevode na hrvatski jezik, koji žele provesti 2-4 tjedna u DHKP-ovoj rezidenciji u Zagrebu.

U vremenu trajanja rezidencije našim gostima osiguran je smještaj u užem centru Zagreba i dnevna naknada za tekuće troškove u iznosu od 150 kuna (20 eura). Cilj rezidencije je omogućiti gostu rad u mirnom okruženju i sudjelovanje u književnim festivalima, tribinama, susretima s piscima, prevoditeljima i studentima, te upoznavanje sa zagrebačkom kulturno-umjetničkom scenom.

Za boravak u DHKP-ovoj rezidenciji mogu se prijaviti književni prevodioci i pisci koji su objavili barem jedno književno djelo ili prijevod, koji su spremni napisati tekst/pjesmu/esej za blog DHKP-ove rezidencije tijekom svog boravka u Zagrebu, te su otvoreni za sudjelovanje u književnim festivalima, okruglim stolovima i susretima sa studentima, izdavačima i publikom.

Prijava treba sadržavati naziv djela na kojem će autor ili autorica raditi tijekom boravka u Zagrebu, kratku biografiju i bibliografiju, te pismo motivacije. Ove godine rezidencija će biti otvorena tijekom 6 mjeseci. Novosti o rezidentima, njihovu projektu i aktivnostima tijekom rezidencije bit će objavljivane na stranici Društva: www.dhkp.hr.

Prijavom na rezidenciju autori ili autorice daju suglasnost DHKP-u da se njihovi osobni podaci obrađuju isključivo za potrebe rezidencije i vezanih aktivnosti, te da se njihovo ime objavi na internetskoj stranici, a DHKP rezidentima jamči tajnost svih osobnih podataka koje oni sami ne žele objaviti.


Projekt financira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske


 English Français Italiano | Español | Deutsch

 Podijeli na društvenim mrežama