Predstavljanje gošće DHKP-ove rezidencije za prevodioce i pisce: Christine Bredenkamp, Booksa, četvrtak, 29. veljače 2024. u 20 sati

Booksa, Martićeva 14D, Zagreb, četvrtak, 29. veljače 2024. u 20 sati



Nova gošća DHKP-ove rezidencije je Christine Bredenkamp. Dolazi iz Švedske, ali Hrvatska joj nije strana: u Zagrebu je živjela čak 10 godina. Prevodi s njemačkog, ali uspješno se okušala i u prijevodima s hrvatskog, s kojega bi voljela više prevoditi i u budućnosti. Posebno je zanima književnost za djecu i mlade.

S Christine ćemo razgovarati o životu između Švedske i Hrvatske, o prevođenju kao ultimativnom Mjestu Između, ali i o njezinim aktualnim projektima koji precizno dočaravaju kaotičnost prevodilačke svakodnevnice: na stolu joj je trenutačno roman Gorana Vojnovića Đorđić se vraća (u kojem je, kako kaže, svaka druga riječ sočna psovka), i njegovani izričaj pisama koja jepočetkom 20. stoljeća Rainer Maria Rilke razmjenjivao s mladim piscem Franzom Xaverom Kappusom (umjetnost riječi, kaže). Biti na oba ta mjesta, u oba stila i jezika istovremeno doista jest umjetnost.

O toj umjetnosti (i umješnosti) s Christine će razgovarati kolegica i književna prevoditeljica Anda Bukvić Pažin.

 Podijeli na društvenim mrežama