Mjesec hrvatske knjige s književnim prevođenjem u fokusu, datumi gostovanja prevodilaca

Ušli smo u Mjesec hrvatske knjige koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenoga 2023., a koji je ove godine posvećen književnim prevoditeljima i književnom prevođenju.

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca sudjeluje kao partner, i uključeni smo u organizaciju središnjih programa, a mnoge naše članice i članovi dobili su ili će tek dobiti individualne pozive za sudjelovanje u programima u knjižnicama.


Kolegice Ksenija Banović i Vlatka Tor gostovale su u književnom podcastu Hrvatske knjižnice za slijepe. Poslušajte!


Detalje o današnjem susretu u Narodnoj knjižnici Vrbovec s našom članicom Lorom Tomaš, prevoditeljicom s engleskog i hindskog, možete pročitati ovdje


U knjižnici Dubrava u tijeku je obilježavanje tjedna slovačke književnosti (izložba knjiga i intervju s prevoditeljicom sa slovačkog), a osim u knjižnici Dubrava, intervju s našom članicom Sanjom Milićević Armada možete pročitati i ovdje.  


Sutra, 19. listopada, u Narodnoj knjižnici Kostrena gostuje naša članica Vesna Valenčić, najavu pročitajte na ovoj poveznici.

Također sutra, 19. listopada, u knjižnici Gajnice u susretu naslova "Tko prevodi hrvatske pisce?" gostuje naš član Tomislav Kuzmanović, a detaljniju najavu pročitajte ovdje


Dana 7. studenog u 18 sati u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića bit će promocija knjige Eline Hirvonen Kad ponestane vremena u izdanju Naklade Ljevak. Autorica će biti u Zagrebu, a prevoditelj Boris Vidović pridružit će se preko Zooma. Susret će moderirati Karmela Devčić. 

Više detalja o daljnjim gostovanjima, kao i o već održanim susretima, možete pročitati na Facebook stranici DHKP-a

 Podijeli na društvenim mrežama